Izlet na zlatni otok Vrgada

13. lipnja 2022

Iz našeg širokog asortimana dnevnih izleta svakako se izdvaja jedan od često zaboravljenih bisera Jadrana, otok Vrgada. Ovaj samozatajni otok u jugoistočnom dijelu zadarskog arhipelaga nedaleko od Pakoštana krase šljunčane i pješčane uvale te kristalno čisto more čineći ga savršenom oazom za provođenje vrućih, ljetnih dana.

Dug svega 3km na sjeveru i jugu, otok je okružen brdima do visine 112m, a čak dvije trećine prekriveno je gustom borovom šumom. S obzirom da na otoku nema automobila, Vrgada je jedinstveno mjesto na kojem vam je odmor zagarantiran, a sve potrebno vam je nadohvat ruke.

izvor: www.pakostane.hr/hr/dobro-je-znati/vrgada

izvor: www.pakostane.hr/hr/dobro-je-znati/vrgada

Zlatna plaža otoka Vrgada

Ovaj otočić je svoj epitet „zlatni“ zadobio zbog predivnih, prostranih plaža sa „zlatnim“ pijeskom koje sigurno nećete pronaći nigdje drugdje na kopnu. Jedna od najljepših plaža koja nije samo najljepša plaža otoka, već i jedna od najljepših na Jadranu skriva se pod imenom Podbrizi. Ova pješčana plaža okružena je stijenama i obasjana suncem, a samo hodom možete doći do sljedećeg otočića Artine.

izvor: https://visitteo.com/hr/price/otok-vrgada-plaza/

izvor: https://travelina.com.hr/otok-vrgada-plaza-podbrizi/

Iako je ovaj otočić odmak od civilizacije i današnjeg uzburkanog svijeta, pronaći ćete ugostiteljske objekte u kojima možete nešto pojesti ili popiti piće. Za nezaboravan doživljaj popnite se uličicama do crkve Presvetog Trojstva odakle imate savršen pogled na Pakoštane, Kornate i Velebit. Za one koji žele doživjeti netaknutu prirodu i vratiti se u prošlost kako bi proživjeli Mediteran kakav je nekad bio, svakako preporučamo posjetiti Vrgadu.

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio,
kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na mail link info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Pogledajte našu ponudu