Plaže – Biograd na Moru

05. listopada 2020

Plaže – Biograd na Moru

Biograd na Moru, sa svojim položajem na tromeđi između čak tri nacionalna parka, prepun je prirodnih bogatstva. Grad ima čak tri glavne plaže, svaka od kojih ima bogatu turističku ponudu, animaciju za djecu, te tuševe i kabine za presvlačenje.

Plaže Biograd na moru:

Bošana

Šljunčana plaža Bošana nalazi se na sjeverozapadnoj strani grada Biograda na Moru, u neposrednoj blizini marine Kornati, te je udaljena desetak minuta laganog hoda od centra mjesta. Na ovoj plaži nalaze se manji ugostiteljski objekti, a popularna je među obiteljima sa malom djecom zbog sadržaja koje čine pješčano igralište i aquapark. Na plaži se nalazi i teren za odbojku na pijesku, a tu je moguće iznajmiti i brodicu, pedalinu, ležaljke i suncobrane.

Tek koju minutu pješice u smjeru Svetog Filip i Jakova od Bošane se može doći do skrivenih uvala. Od 2009. godine plaža Bošana ima oznaku plave zastave, što je međunarodno priznanje za iznimno čiste, kvalitetne i uredne plaže.

Dražica

Na jugoistočnoj strani Biograda na Moru, nedaleko od centra grada, nalazi se glavna gradska plaža Dražica – šljunčana plaža sa obilje hlada koja se proteže uzduž uređene šetnice sa brojnim ugostiteljskim i trgovačkim sadržajima. Uz plažu Dražica dostupne su i ostale usluge poput atraktivne masaže na otvorenom, bogate animacije za djecu, pa i najam pedalina, skutera i plovila. Na plaži se nalazi i aquapark kao i veliki vodeni tobogan.

Ulaz u more je postupan, a uređen je i prilaz za invalide. Plava zastava kao dokaz čistoće i uređenosti na ovoj plaži vijori još od 2006 godine.

Soline

Nastavno na plažu Dražice, nalazi se plaža Soline okružena borovom šumom. Udaljena tek 150 m od naselja Mediteransko Selo San Antonio, ova šljunčano-pješčana uvala je, zbog dugog plićaka i postupnog ulaza u more, popularna za obitelji sa malom djecom.

Uvalu, koja je dugačka pedesetak metara, okružuju ugostiteljski objekti te teren za odbojku na pijesku, igralište, tuševi i kabine za presvlačenje.

Detaljne upute kako doći na jednu od biogradskih plaža naš će vam ljubazni tim rado dati, a usput vas uputiti i gdje se osvježiti najboljim sladoledom ili pojesti najukusni ručak u Biogradu.

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio,
kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na mail link info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Pogledajte našu ponudu