Što posjetiti tijekom boravka u San Antonio Mediteranskom selu? Ne propustite – Nacionalni park Krka i Šibenik

23. veljače 2021

San Antonio Mediteransko selo idealno je pozicionirano u blizini Zadra, ali i brojnih drugih gradova, mjesta, nacionalnih parkova i znamenitosti koje preporučamo posjetiti tijekom vašeg boravka u našem selu. Udaljen samo pola sata od centra Zadra, lako možete obići sve kulturne i povijesne znamenitosti jednog od najljepših gradova na Mediteranu. Također, zahvaljujući njegovom položaju, možete obići brojna otočja, kao i tri nacionalna parka republike Hrvatske: Paklenicu, Kornate i Krku, kao i Parkove prirode Telašćicu i Vransko jezero.

Naše osoblje rado će vam preporučiti neke od dnevnih izleta i aktivnosti koje možete odabrati tijekom vašeg boravka u Mediteranskom selu. Za početak, izdvojit ćemo posjet nacionalnom parku Krka i gradu Šibeniku. U okviru ovog izleta, u samo jednom danu, posjetit ćete kako kulturne znamenitosti grada Šibenika, tako i brojne prirodne znamenitosti i ljepote nacionalnog parka Krka.

Nacionalni park Krka je kompleks slapova rijeke Krke te isti obuhvaća površinu od 109 km2 toka rijeke krke i donji tok rijeke Čikole. Najveći slap je Skradinski buk, do kojeg ćete doći ulazom u park. Visok je 46 metara i ima šest stepenica preko kojeg se obrušava rijeka Krka. Na Skradinskom buku nalaze se mlinovi i stupe, a koji već stoljećima koriste snagu vodenog toka. Park je poznat po svojoj ljepoti, drvenim mostićima, zelenilu, drveću…Rijeka Krka izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Tijekom ljeta je moguće i kupanje podno slapova, ali u sigurnoj zoni. Tijekom našeg izleta imat ćete priliku posjetiti etno selo  – stare mlinice i kuću starih zanata.

Dodatno, uz posjet nacionalnom parku Krka, posjetit ćemo i grad Šibenik, često nedovoljno naglašen i promoviran, međutim poseban zbog svojih brojnih znamenitosti, ljepote i spomenika. U šibeniku se nalaze i UNESCO spomenici kao što su Katedrala sv. Jakova i tvrđava sv. Nikole, te brojne ostale znamenitosti i značajne građevine kao što su tvrđava Barone, samostanski mediteranski vrt sv. Lovre, dvostruki bedem itd.

Tijekom ovog dnevnog izleta u trajanju od osam sati, doživjeti ćete neke od najljepših znamenitosti koje nudi Hrvatska. Cijena izleta uključuje prijevoz autobusom, prijevoz brodom, vodiča, lunch paket, ulaznicu Nacionalni park te vođeni razgled Šibenika.

Napominjemo kako je potrebno minimalno šest osoba za ovaj izlet te sve detalje možete dogovoriti s prodajnim agentima San Antonia na info@sanantonio.hr ili 091 284 152.

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio,
kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na mail link info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Pogledajte našu ponudu