Biciklističke rute Biograd na Moru

05. listopada 2020

Biciklističke rute Biograd na Moru

BICIKLISTIČKE RUTE

Vožnja biciklom jedan je od najljepših načina za otkrivanje plavo-zelene dalmatinske regije. Tijekom vašeg boravka u Mediteranskom Selu San Antonio, naše će vam osoblje pomoći kako biste pronašli idealnu biciklističku rutu i stazu na kojoj ćete otkriti prirodne ljepote koje se mogu doživjeti samo za vrijeme vožnje biciklom.

Područje oko Biograda na Moru obuhvaća široku zonu koja uključuje različita geografska obilježja, planine, otoke, plodna polja i krš. Mogućnosti su beskrajne i sve vrste biciklista naći će ovdje nešto za sebe, bilo da se radi o onoj zahtjevnijoj stazi ili pak lakšoj ruti namijenjenoj rekreativnim biciklistim i obiteljima. Uz više od dvadeset glavnih biciklističkih staza, na području grada Biograda na Moru i njegove okolice, naići i na više kraćih inačica glavnih ruta koje su pogodne za sve uzraste.

Ruta po zaleđu

Biogradska kružna biciklistička staza dugačka je oko pedeset kilometara i vodi vas kroz bogato ruralno zaleđe. Povezuje obalu sa Škabrnjom – mjestom na sjeveru Zadarske županije. Na ovoj ćete ruti proći kroz plodna zelena polja, rodne vinograde i pokraj izvrsnih tradicionalnih konoba gdje se možete zaustaviti i pojesti pravu “domaću spizu”.

Jezero Vrana, prekrasan prirodni i ornitološki rezervat, nudi odličnu opuštenu vožnju biciklom, vrlo pogodnu za obitelji. Ruta će vas odvesti i do Kamenjaka što je, zasigurno, mjesto s najljepšim panoramskim pogledom na zadarski arhipelag.

Rute za ljubitelje kulture

Ruta oko Zadra odvest će vas do gradskog poluotoka gdje ćete, istražujući ovaj nevjerojatan, 3.000 godina stari grad, doći i do svjetski poznatih Pozdrava Suncu i Morskih orgulja.

Još dalje od Biograda, mimo Zadra, na malom otoku usred plitke lagune, nalazi se mjesto Nin – gradić poznat kao nekadašnja prijestolnica hrvatskih kraljeva, i dom najmanje katedrale na svijetu te Solane. Biciklistička staza počinje u Zadru i nije zahtjevna.

Želite li izazov?

Idealne biciklističke rute Biograd na Moru – za prave entuzijaste, i neustrašive bicikliste, preporučljiva je zahtjevna biciklistička staza koja kombinira ono najbolje što pruža more i planina. Ova ruta povezuje gradove Karlobag i Gračac, te se nastavlja prema brdovitom području Gospića, da bi se završila, zaokružujući tako Nacionalni park Paklenica, natrag na obali – u Karlobagu.

Ovo su samo neke od dostupnih biciklističkih staza i ruta koje vam možemo preporučiti. Na raspolaganju smo vam za sve savjete, informacije ili pomoć u organizaciji vašeg izleta na bilo koje od ovih odredišta. Stoga, ne oklijevajte kontaktirati nas.

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio,
kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na mail link info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Pogledajte našu ponudu