Izleti iz Biograda

05. listopada 2020

IZLETI IZ BIOGRADA

Iz Biograda na Moru svakodnevno kreću razni izleti – od autobusnih, preko biciklističkih, pješačkih ili penjačkih, do onih sa brodovima.

Izvrstan položaj u srcu Jadrana, te u neposrednoj blizini povijesnih gradova Zadra, Šibenika, Trogira i Splita, čini Biograd na Moru savršenim mjestom za odmor i istraživanje. 

U lovu na zvijezde

Fotoaparat u ruke i krenimo! Istražite noćno nebo na Vranskom jezeru i vidikovcima Kamenjak, Čelinka Drage i Bukovica, ili pak na grebenu Tulove grede – sve redom mjestima bez svjetlosnog zagađenja. Uz pratnju stručnog fotografa zabilježiti ćete nezaboravne prizore zvjezdanog neba. Izlet se organizira za grupe od dvije do osam osoba.

Penjanje

Suočite se s prirodom na drugačiji način – iskušajte svoje penjačke sposobnosti na prirodnim stijenama kanala sv. Ante kod Šibenika ili u nezaboravnom kanjonu rijeke Čikole.

U Zatonu ili Rogoznici možete uživati u DWS (Deep water solo) – penjanju iz  mora na stijene sa kojih se skače u more – bez ikakve opreme osim penjačica. Ovo je savršena aktivnost za vruće ljetne dane. 

Kornati i Telašćica

Cjelodnevni izleti u ovaj svjetski poznati arhipelag smješten oko 15 nautičkih milja od Biograda na Moru, organizira se brodovima različite veličine i kapaciteta. Niz otoka, razbacanih poput bisera, uključuje grupu od 141 otoka, otočića i grebena, čistih i divljih, i tako na dohvat ruke.

Nacionalni park Krka

Ova veličanstvena 72 kilometra dugačka krška rijeka izvire kraj Knina i ponire u Jadransko more kraj Šibenika. Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 metra, rijeka Krka je prirodni i krški fenomen s bogatom florom i faunom koje uključuju brojne endemske, rijetke i ugrožene vrste. Ulaz u ovaj nacionalni park koji je kraj Skradina koji je na 55 kilometara od Biograda na Moru, a izleti se organiziraju autobusima. 

Kanu safari ili rafting

Doživite ljepote prirode okušavši se u kanu safariju niz predivnu rijeku Zrmanju. Ovaj izlet vode profesionalni vodiči, a u rano proljeće i kasnu jesen, zbog visokog vodostaja rijeke, kanu safari postaje rafting. Nije potrebno prethodno iskustvo ili obuka, a djeca starija od 8 godina mogu sudjelovati uz pratnju odrasle osobe. Nije potrebna posebna oprema –  prsluk za spašavanje je uključen, kao i odgovarajuća oprema za hladno vrijeme. 

Istraživanje podmorja

Sezona ronjenja u Hrvatskoj je od svibnja do studenog. U našem prostoru, srednjeg Jadrana, vidljivost je više od 40 m, s minimalnom plimom 0,5m. Visina vala traje od 0,5m do 1,5m, s uglavnom slabom strujom. Otkrijte naše podvodne blago na svom ronilačkom odmoru u Dalmaciji – olupine, špilje, grebeni, koralji, razne vrste riba i spužve. 

Za ronioce sa licencom tu su podvodni izleti na više od 20 pozicija izvanredne ljepote, uključivši i Kornate. 

Obiteljsko jedrenje

Vrgada je otočić na oko sat vremena plovidbe od Biograda na Moru. Sa živopisnom obalom, sjenovitim borovim šumama i malim ribarskim selom istog imena, ovaj je otočić od davnina imao veliku važnost kao nadgledna točka jadranskog pomorskog puta, o čemu svjedoče i ruševine srednjovjekovne utvrde Gradina, koja potječe iz kasnoantičkog doba. Jedrenje iz Biograda do Vrgade cjelodnevni je izlet za cijelu obitelj.

Za više informacija o izletima i njihovom rasporedu tu je recepcijsko osoblje Mediteranskog Sela San Antonio koje će vas uputiti u pravom smjeru. 

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio,
kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na mail link info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Pogledajte našu ponudu