5 obiteljskih razloga za odmor u Biogradu

18. veljače 2023

Prekrasne plaže, rekreativni izleti u nacionalne parkove, stapanje s lokalnom tradicijom kroz uživanje u sportsko kulturnim događajima, odlična prometna povezanost i family friendly smještaj samo su dio iskustava Vašeg obiteljskog odmora u Mediteranskom selu San Antonio nadomak Biograda.
Donosimo 5 razloga zbog kojih je Biograd na moru pravi odabir za Vaš obiteljski odmor:

1. Plaže – prirodno lijepe, uređene i sa sadržajem

Plaže Dražica i Soline su u neposrednoj blizini Mediteranskog sela San Antonio i slove za jedne od najljepših, najuređenijih i sadržajno najbogatijih plaža u Srednjoj Dalmaciji.
Pijesak, šljunak, čistoća mora, uređenost plaža, pristupačnost terena, borova šuma, sportske aktivnosti (Aqua park, ronilački klubovi, sportovi na vodi) i bogata ponuda beach snacka zajednički su nazivnik tim plažama.

Plaža Dražice

Mediteransko selo San Antonio

Plaža Soline: Photo by Discover Biograd

Plažu Soline krase prekrasne uvale i pogodna je za obitelji s malom djecom radi pijeska i ogradnom zaštitom. Saznajte više o prirodnim atributima i kvaliteti sportsko rekreativnih sadržaja na poveznici.

2. Stapanje s lokalnom tradicijom

Kulturna događanja u organizaciji Turističke zajednice grada Biograda pružaju poseban doživljaj neposrednosti i osjećaja pripadnosti, a seoska gospodarstva punu kulinarsku raskoš lokalne tradicije.

Slovenski vikend održava se jednom godišnje povodom Praznika rada i osim zabave promovira fizičku aktivnost kao neizostavan dio odmora s naglaskom na uključivanje svih članova obitelji u trčanje,  

Biograd Street Food Festival održava se svakodnevno na nekoliko lokacija u gradu čime stvara šarmantan i opušten osjećaj, dok Gastro Biograd vrvi autohtonim delicijama lokalnih proizvođača koji vješto spajaju okuse kontinentalne i primorske Hrvatske.

Domaće specijalitete poput plate s dalmatinskim pršutom i sirom, domaću riblju juhu ili hobotnicu ispod peke možete kušati u seoskim obiteljskim gospodarstvima gdje očekujte popiti i koju čašu dalmatinskog vina te razgledati stare kamene kuće s tragovima povijesti. 

U Biogradu se tradicionalno organiziraju još i događaji poput Biograd Walk, Biograd Run i Biograd Regata.

3. Izleti u nacionalne parkove – ugodni i edukativni

Mediteransko selo San Antonio nalazi se nadomak prirodnim fenomenima: nacionalnim parkovima Kornati, Krka, Plitvička jezera i Paklenica te parkovima prirode Vransko jezero i Telašćica

Izdvajamo nekolicinu edukativnih i fizički manje zahtjevnih izleta.

 • Izlet brodom u Telašćicu – ovaj park prirode je mala oaza ljepote smještena na sjevernom dijelu Kornatskog otočja, najprepoznatljivijem pejzažem razvedene jadranske obale.   Telašćica sadrži vrijedne biljne i životinjske vrste te zanimljivo arheološko nasljeđe, a za posjet parku preporučujemo obiteljski izlet brodom s polaskom iz Biograda

Za više sadržaja o pejzažnim suprotnostima ovog prirodnog fenomena te bolji uvid što sve možete posjetiti na Telašćici pročitajte na poveznici.

Telašćica cliff – Foto by julien, source: Flickr, licensed under Creative Commons Attribution

Kornatsko otočje u blizini Parka prirode Telašćica

Nacionalni park Paklenica

 • Biciklom po NP Krka – na drugačiji način doživite svu prirodnu raskoš nacionalnog parka, udaljeno svega 45 minuta vožnje od Mediteranskog sela San Antonio.  Isprobajte Krka Bike, biciklističku stazu ukupne duljine od 388 kilometara koja sadrži 12 biciklističkih ruta, posebnih po raznolikosti i kružnosti, jer omogućuju povratak na polazišnu točku po različitoj putanji.  Skupina Track sadrži čak 6 staza i pogodna je za obitelji s djecom.  Za nešto naprednije i u potrebi za većom avanturom, postoje cestovne (Road) i brdsko-biciklističke (Mountain Bike) skupine biciklističkih staza.

Za više sadržaja o krškoj ljepoti svih prirodnih fenomena Nacionalnog parka Krka pročitajte na poveznici.

Nacionalni park Krka

NP Krka: Manojlovački slap

NP Krka: Skradinski buk

 • Promatranje ptica i kayaking po Parku prirode Vransko jezero – upustite se u obiteljsko istraživački dnevni izlet na Vranskom jezeru, svega 10 km i 15 minuta vožnje udaljeno od mediteranskog sela San Antonio.  Za pravi doživljaj preporučujemo cjelodnevni boravak gdje ćete susresti tri potpuno različita krajolika: morsku obalu, mediteransku močvaru i ljupka ravnokotarska naselja.

Poučne staze, promatranje ptica, adrenalinski park za djecu, kayaking i autohtoni specijaliteti dodatan su motiv za uživanje u cjelodnevnom obilasku ovog čudesnog krajolika.

Za više sadržaja o biološkim jedinstvenostima, autohtonim vrstama ptica te idejama dnevnih izleta pročitajte na poveznici.

Promatranje ptica

Vransko jezero

Kayaking po Vranskom jezeru

4. Prometna povezanost

Do Biograda moguće je stići jednostavno i brzo – automobilom, zrakoplovom, automobilom, brodom ili željenicom.

Autocesta A1 je ključna u povezivanju Biograda sa glavnim odredištima u Hrvatskoj: gradovima Zagrebom, Rijekom, Zadrom, Šibenikom i Splitom.  Putovanje hrvatskim autocestama posebno je iskustvo, jer nudi sigurnost, kvalitetnu uslugu i ljepote krajolika.

Autoceste u Hrvatskoj – atributi:

 • preko 1.300 km mreže cesta
 • 75 benzinskih postaja, 124 odmorišta, 86 caffe barova, 26 restorana i 10 hotela
 • Odmorišta na autocestama osim goriva, nude i trgovačku robu širokog asortimana, ugostiteljske usluge, wc, smještaj, wifi interenet, bankomate, pomoći na cesti, tuševe, sadržaje za kućne ljubimce, te turističke informacija o lokalnim znamenitostima

Na državnim i lokalnim cestama u Hrvatskoj postoji pregršt stajališta za odmor gdje možete parkirati i pritom uživati u jedinstvenom krajoliku.

Biograd je i u neposrednoj blizini Zračne luke Zadar.  Više informacija o prometnoj povezanosti Biograda pročitajte na poveznici.

5. Family Friendly smještaj

Intiman smještaj kamenih kućica, gusta borova šuma s ugodnim hladom u naselju, dječja igrališta, prostran bazen, domaća hrana i organizirana animacija za sve dobe skupine su naša dobitna kombinacija za family friendly iskustvo boravka u Mediteranskom selu San Antonio.

Ugodni mirisi stoljetnih borova i umirujuć cvrkut ptica i cvrčaka stvara poseban ambijent.  Samo nekoliko minuta laganog hoda dijeli Vas od plaže Dražica i centra povijesnog grada Biograda.

 • 69 kamenih kućica na površini od 17.000 četvornih metara
  • Sadržaji: prostrane spavaće sobe (obiteljske jedinice imaju više soba), kupaonica s tušem ili kadom i terasa
 • Ograđeno veliko dvorište u hladovini s prekrasno uređenom hortikulturom
 • Ukusna domaća hrana

Atraktivan vanjski bazen smješten je u središnjem dijelu mediteranskog sela pored restorana i  mjesto je okupljanja gdje odrasli ispijaju omiljena pića na cocktail baru, a djeca se zabavljaju u vodi.

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor, te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio, kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio,
kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na mail link info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Pogledajte našu ponudu