Jednostavnost dolaska u San Antonio

19. studenoga 2021

Donosimo pregled načina dolaska u Mediteransko selo San Antonio koje, osim blizine autocesti A1, uživa u izvrsnoj autobusnoj i zrakoplovnoj povezanost s Hrvatskom i ostatkom Europe.

Blizina Biograda na Moru

Za posjetitelje Mediteranskog sela San Antonio, Biograd na Moru predstavlja ključno dolazno i odlazno prometno čvorište obzirom je od sela udaljeno svega 15 minuta hoda, odnosno nekoliko minuta vožnje automobilom.

Do Biograda je moguće stići jednostavno i brzo – automobilom, zrakoplovom, automobilom, brodom ili željenicom. Smješten u srcu Jadranske obale, Biograd je u neposrednoj blizini Zadra koji osim zračne luke nudi brodsku i željezničku povezanost. Zahvaljujući svojoj lokaciji u središtu Dalmacije te izvrsne cestovne infrastrukture u vidu autoceste A1, Biograd je povezan sa glavnim odredištima u Hrvatskoj: Zagrebom, Rijekom, Šibenikom i Splitom.

Biograd

Mediteransko selo San Antonio

Biograd

Cestom

Autocesta A1: Zagreb – Split

Putovanje hrvatskim autocestama posebno je iskustvo radi pružene sigurnosti, kvalitetne usluge i ljepote krajolika. Duljina mreže hrvatskih autocesta prelazi 1.300 km i ceste sadrže 75 benzinskih postaja, 124 odmorišta, 86 caffe barova, 26 restorana i 10 hotela, a većina navedenih sadržaja se nalazi na dionici autoceste A1 Zagreb-Split. Odmorišta uz autoceste osim opskrbe gorivom, nude trgovačku robu širokog asortimana, ugostiteljske usluge, korištenje javnih sanitarija, smještaja, wifi intereneta, bankarskih usluga, pomoći na cesti, mogućnost korištenja tuševa, sadržaja za kućne ljubimce, te mogućnost informiranja o turističkim i kulturnim znamenitostima okruženja.

Više informacija o sustavu naplate i uslugama možete pronaći na web stranicama Hrvatskih autocesta.

Za izlaz prema Biogradu koristi se izlaz E71 (Benkovac) koji je od Biograda na Moru i Mediteranskog sela San Antonio udaljen 18 km s ukupnim trajanjem vožnje od 20 minuta.

Cestovne udaljenosti i vremensko trajanje vožnje automobilom od i do Biograda na Moru i Mediteranskog sela San Antonio:

  • Zadar: 36 km (30 min)
  • Split: 139 km (1h + 35 min)
  • Zagreb: 308 km (3h + 2 min)
  • Ljubljana: 368 km (4h + 5 min)
  • Beč: 664 km (6h + 37 min)
  • Minhen: 773 km (8h + 13 min)
  • Prag: 988 km (9h + 47 min)
  • Varšava: 1326 km (13h + 37 min)
  • Klagenfurt: 453 km (5h + 10 min)

Cestovna magistrala

Maslenički most

Autocesta A1

Zrakoplovom

Opcija 1: Zračna luka Zadar

Zračna luka Zadar nalazi se u Zemuniku Donjem i udaljena je svega 25 km, odnosno 25 minuta vožnje automobilom od Mediteranskog sela San Antonio. Ukupno 10 zrakoplovnih prijevoznika je tijekom 2021. povezivalo Zadar sa 48 međunarodnih odredišta unutar Europe, a domaći letovi do glavnog grada Zagreba, pružali su mogućnost predsjedanja i do dalekih destinacija na Bliskom Istoku, u Sjevernoj Americi ili Aziji. Zračna luka Zadar nedavno je postala jedna od nekoliko baza najvećem europskom prijevozniku Ryanair koji je značajno proširio svoju mrežu letova iz Zadra te najavio nastavak trenda u nadolazećim sezonama.

U zračnoj luci Zadar prometuje i cijeli niz drugih avio kompanija poput Croatia Airlinesa, Lufthanse, Austrian Airlinesa, poljske nacionalne kompanije LOT, easyJeta i nizozemske Transavije.

Pogledajte popis destinacija svih zrakoplovnih prijevoznika koji su prometovali iz zračne luke Zadar tijekom 2021. godine u jednom od naših ranijih objava.

Autobusna veza: Zračna luka Zadar – Biograd na Moru

Osim taxi usluge, postoji i alternativna i cjenovno povoljnija opcija dolaska u San Antonio a riječ je o vožnji autobusom koji povezuje centar Zadra sa Biogradom na Moru.  Od zračne luke Zadar do autobusnog kolodvora u Zadru moguće je doći korištenjem izravne autobusne linije, a više informacija o udaljenosti i voznom redu autobusne linije između zračne luke i autobusnog kolodvora pročitajte na stranicama zračne luke Zadar.

Opcija 2: Zračna luka Split

Zračna luka Split nalazi se u mjestu Resnik i udaljena je 110 km, odnosno 1h i 30 minuta vožnje od Mediteranskog sela San Antonio. Tijekom ljetne sezone 60 europskih avioprijevoznika Split spajaju sa više od 100 destinacija diljem Europe, što u ljetom periodu Split čini najpovezanijim gradom u Hrvatskoj. U zračnoj luci Split moguće je koristiti usluge zrakoplovnih prijevoznika koji nisu dostupni u zadarskoj zračnoj luci: Air Lingus, Aeroflot, Air France, Air Serbia, Air Baltic, British Airways, Brussels Airlines, Finnair, Iberia, Scandinavian Airlines (SAS), Volotea, Vueling i Windrose Airlines.

Aktualne promjene u važećem redu letenja možete provjeriti na web stranicama zračne luke Split.

Autobus – ilustracija

Transavia

Jadrolinija

Autobusom

Opcija 1: Autobusni kolodvor u Biogradu
Nalazi se u središtu grada i kvalitetno je povezan sa Šibenikom i Zadrom uz nekoliko direktnih linija za Zagreb i Split.

Opcija 2: Autobusni kolodvor u Zadru
Udaljen je 28 km od Mediteranskog sela San Antonio i nudi cijelu mrežu autobusnih linija za odredišta diljem Hrvatske i mnogim europskim destinacijama.

Brodom

Zadar je povezan redovnim brodskim linijama sa drugim gradovima na Jadranskoj obali u Hrvatskoj i Italiji brzim brodovima, katamaranima i trajektima.
Tvrtka Jadrolinija tijekom sezone osim niza domaćih nudi i nekoliko međunarodnih linija za prijevoz putnika i vozila do Italije.

Karte je moguće kupiti online, a red plovidbe preporučljivo je provjeriti direktno.

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio,
kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na mail link info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Pogledajte našu ponudu