3 vrste vrhunskog odmora u San Antoniu

17. veljače 2022

Donosimo nekoliko tematskih smjernica za vrhunski odmor u Mediteranskom selu San Antonio, ovisno vodite li cijelu obitelj ili dolazite u paru, odnosno s grupom prijatelja.

Pri odabiru destinacije i smještaja razmišljate što sve možete raditi i kako će izgledati cijeli niz važnih detalja vezan uz komfor smještaja, blizinu i dostupnost Vama zanimljivih sadržaja ovisno o veličini i starosnoj dobi članova Vaše obitelji. S punim pravom priželjkujete što kvalitetniju organizacijsku logistiku za doživljaj prave opuštenosti.  Želite izbjeći čestu zamku, a to je vratiti se s odmora umoran.   Mediteransko selo San Antonio radi svog mikro položaja u Srednjoj Dalmaciji sadrži balansiran paket doživljaja i već godinama uspješno ugošćuje mnoge obitelji, parove i grupe prijatelja.

Donosimo top 3 ideje kako provesti odmor:

1. Raj za zaljubljenike u prirodu:

Soline Beach

Kornati National Park

Vrana Lake, photo by Iva Rogic

Kao istinskom izletniku te ljubitelju plaža i nacionalnih parkova, svega nekoliko stotina metara od Mediteranskog sela San Antonio dostupne su Vam neodoljive plaže Soline i Dražica.  Ukoliko dolazite u paru, preporučujemo boravak tijekom kasnog proljeća ili rane jeseni kada s tih plaža možete nesmetano uživati u nenadmašnom pogledom na zalaske sunca iznad Pašmanskog kanala i očaravajućim Kornatima te se upustiti u tečaj ronjenja i istraživanje podmorja u izvedbi lokalnog ronilačkog kluba.

Svega 15 minuta vožnje od San Antonia nalazi se park prirode Vransko jezero, oaza mira i ljepote na kojoj se susreću tri potpuno različita krajolika: morska obala, mediteranska močvara i ljupka ravnokotarska naselja, tvoreći jedinstven ekosustav.  Osim što je fascinantan fenomen prirode s obilježjem kriptopresije, Vransko jezero nudi idealan obiteljski koktel aktivnog i edukativnog odmora ponudom aktivnosti poput promatranja autohtonih ptica na poučnim stazama, adrenalinskog parka za djecu, kayakinga po jezeru, biciklističkih staza uz jezero te autohtone kulinarske specijalitete.

Najveća prirodna atrakcija nadomak San Antonia je Nacionalni park Kornati, arhipelag od gotovo 90 otoka, otočića i morskih hridi zapanjujućeg krajolika nalik na pejzaž kakav se može vidjeti na Marsu. Otočje predstavlja savršen sklad prirode i oduševljava posjetitelje neovisno o točki promatranja, bilo s mora, zraka ili sa otočkim vidikovaca.  Dostupni su organizirani izleti brodom iz Biograda, a tijekom ljeta možete se prepustiti čarima kupanja i ronjenja.

2. Dinamičan obiteljski odmor:

Biograd na moru

Fun Park Biograd

Dražice Beach

Za obiteljski odmor u Mediteranskom selu San Antonio možete računati na bogat sadržaj za djecu i animacijski program kako u sklopu naselja, obližnjih plaža i Fun Park Biograd, najveći tematski park u ovom dijelu Europe.

Zahvaljujući gustoj borovoj šumi mediteranskog naselja San Antonio, udobnim kamenim bungalovima osigurani su potreban hlad i intima, dok centralno pozicioniran bazen unutar naselja pruža idealno mjesto susreta i zabave za djecu koja se brčkaju, ali i odrasle dok ispijaju omiljen koktel.

Sadržaji na obližnjim plažama Soline i Dražica predstavljaju idealan nastavak dnevne zabave za obitelj, a zahvaljujući izvrsnoj uređenosti, čistoći i kvaliteti infrastrukture, plaža Dražica je 2006. godine stekla status Plave zastave.

Za nešto dinamičniji sadržaj tijekom večernjih sati, potrebno je svega 10 minuta šetnje do centra Biograda, povijesnog grada koji, osim svojom šarmantnom vizurom i povijesnim znamenitostima, vrvi životom te organizira česte manifestacije i priredbe od kojih se ističu Gastro Biograd, Biogradske noći, Biograd Street Music festival i Slovenski vikend.

Svega 5 minuta vožnje od San Antonia nalazi se Biograd Adrenalin Fun koji broji 26 atrakcija u stalnoj postavi i 4 objekta s ponudom hrane i pića.  Atrakcije su podijeljene na istraživačke, adrenalinske i virtualne skupine, a poseban čar pružaju tematski dnevni i vikend programi u vidu aktivnosti poput koncerata, disco pjena partija, vatrometa, tombola i natjecanja u jahanju bika, te pucanju iz luka i strijele.

3. Grupni provod s prijateljima

Zadar – Sea Organ

Zadar – St. Donat Church

Zadar – Greetings to the Sun

Za dolazak s grupom prijatelja, važna je kvalitetna cestovna povezanost s okolnim sadržajima radi izlaska i provoda.  Udoban smještaj u kamenim bungalovima mediteranskog sela San Antonio mudar je izbor, jer osigurava potrebnu dozu intime i mira.  Kada i ukoliko poželite dinamičniji provod, cestom se možete uputiti u Zadar koji je svega 30 km udaljen od San Antonia i jedna je od najznačajnijih city break destinacija u Hrvatskoj.  Osim noćnog života, Zadar je izvrstan za dnevni obilazak atrakcija poput morskih orgulja, rimskog foruma i povijesno znamenite crkve Sv. Donata.

Osim Zadra,  automobilom su dostupni i obližnji otok Pag, poznat po klubskim sadržajima na plaži Zrće koju su strani mediji prozvali „hrvatskom Ibitzom“.   Vodice i Primošten  su također atraktivni s ponudom noćnih klubova.

Rezervirajte smještaj

Planirajte svoj odmor te rezervirajte željenu smještajnu jedinicu u Mediteranskom selu San Antonio,
kontaktirajući nas direktno za personaliziranu uslugu rezervacije na mail link info@sanantonio.hr ili +385 91 2849152.

Pogledajte našu ponudu